2023 évi esemény összefoglaló

2024. január 29., 09:28

2023


Eredményes évet zártunk 2023-ban, és visszatekintve a rengeteg újdonság között, jócskán akadtak már jól megszokott dolgok is. Ilyen például a hagyományosan megrendezendő februári Vöröskeresztes bál, ahol a jó hangulat mellett, a falubeliek zenés, táncos előadása sem maradt el. 

 

Mégtöbb farsangi képért kattints ide


Idén harmadik alkalommal került megrendezésre a Vasegerszegi Veterán- és Hobbijármű találkozó. A rendezvény napján már korán reggel érkeztek a veterán autók, motorok, szép számmal. Mindenki kapott egy a rendezvény logójával ellátott zászlót, matricát és egy emléklapot a részvételért. 

Képek itt megtalálhatóak


Március 15-én megemlékeztünk a 1848-49-es szabadságharc eseményeire. Ellátogattunk Markusovszky Lajos sírjához, hogy koszorúval tisztelegjünk előtte. Majd az ünnepség befejezéseként egy kis műsorral kedveskedtünk az ünnepségen megjelenteknek.

Miért ünnepeljük MÁRCIUS 15-ÉT? Az Időutazót kérdeztem - YouTube

Az ünnepség képeit ide kattintva megtekintheti


A faluban nagy hangsúlyt kapnak a hagyományos ünnepek, ezek között szerepel a Locsolkodás is. Húsvét hétfőn a falubeli urak, legények elindultak, hogy meglocsolják a falubeli lányokat asszonyokat, akik viszonzásul süteménnyel kedveskedtek.

A locsolkodás képei itt megtalálhatóak


Hagyományaink közé tartozik a Májusfa állítás amit Április 30-án a falu közös erővel díszít és állít fel.

Majd pedig Május 1-jén felvonulást tartottunk, a munka ünnepe alkalmából, mint a régi szép időkben.

     

Májusfa állítás képei                        Május 1 felvonulás képei


Felújításra került Markusovszky Lajos sírja amelyet június 30-án adtunk át egy ünnepség keretében. Emellett Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából táblát helyeztünk el a Petőfi Sándor utcában.

Az ünnepség képei ide kattintva megtekinthető


 

Júliusban megtartottuk, a Vakáció köszöntő gyermeknapunkat, ahol a gyerekek játszhattak és együtt köszönthettük a nyarat.

 


 

Minden év augusztusának utolsó szombatján rendezzük a Falu napot. Az idei évben Értékünk az egészség címszó alatt, különböző nem hagyományos de annál érdekesebb programok is várták a látogatókat. Viszont nem maradthatott el a zenés falunapi jó hangulat sem.

A falunap képei itt megtekinthetőek


Októberben nyugdíjasainkat köszöntöttük, és vendégeltük meg, majd egy kis zenés mulatsággal, szórakozással töltöttük a délutánt.

Képek


Hagyományos Márton napi felvonulást tartottunk a sötétben lámpásokkal, hogy a hagyomány szerint fényt juttassunk a falubeli emberekhez.

 

Advent első vasárnapja alkalmából közösen meggyújtottunk a falu Adventi koszorúját. Utána a gyerekek műsorát nézhettük meg a Katolikus templomban, majd közössen énekeltünk Mészárosné Deés Veronika kíséretében. Végül szeretetvendégséggel vártuk vendégeinket.

 

December 7-én Vasegerszegen járt a Mikulás, de mielőtt még megérkezett volna az InciFinci csoport tagjai szórakoztatták a gyerekeket, és együtt készültek a Mikulás érkezésére.



« Vissza az előző oldalra!
Vasegerszeg Községi Önkormányzat - Magyar