Pályázatok / Egészségügyi alapellátás fejlesztése Hegyfalun

Egészségügyi alapellátás fejlesztése HegyfalunEgészségügyi alapellátás fejlesztése Hegyfalun

TOP-4.1.1-15-VS1-2016-00015
A projekt keretein belül a legfontosabb cél a hegyfalui orvosi rendelő felújítása, bővítése, valamint  Vasegerszegen a rendelő felújítása, és védőnői helyiség kialakítása. A beruházás célja, hogy Hegyfalu és Vasegerszeg települések lakosai számára színvonalasabb, megfelelő infrastrukturális ellátottsággal rendelkező egészségügyi szolgáltatás legyen elérhető.

A hegyfalui és vasegerszegi fejlesztés magába foglalja a rendelő felújítását és bővítését, illetve Vasegerszegen új védőnői helység kialakítását.  A felújításoknál az energiahatékonyság egy fontos szempont, ezért Vasegerszegen a tető gerinc alá 8 db napelemek kerül felhelyezésre. Az épületek a GG energiaosztályból BB besorolásba  kerülnek, valamint akadálymentesítésre is sor kerül.

A településen jelentős igény mutatkozik a fejlett egészségügyi ellátásra, háziorvosi szolgálat által a körzetben ellátott lakosság száma 1808 fő. A projekt keretében érintett háziorvosi praxis és a védőnői körzet összesített lakosságszáma: 5942 fő. A projekt hatásaként az alapellátás hatékonyabb, fenntarthatóbb keretek között fog működni, az érintett lakosság életszínvonala emelkedik, az öregedő népesség halálozási rátája csökken, a komplex egészségügyi programok miatt pedig a születési ráta növekedni fog. 


« Vissza az előző oldalra!

Vasegerszeg Községi Önkormányzat - Magyar