Intézmények / Szociális intézmény

Szociális intézménySzociális intézmény

Elérhetőségek

  • Vezető: Horváth Péter
  • Telefon: 95/342-012
  • Fax: 95/342-012
  • E-mail: zgergye[kukac]pro.hu
  • Honlap: www.szentmiklos.hu

A vasegerszegi Szent Miklós Idősek Otthona 1993-95 között épült, 1995 óta működő szociális létesítmény, amely 50 idős ember számára nyújt személyes gondoskodást bentlakással szakosított ellátási forma keretében. Működtetője nem állami fenntartó: a Gergye Szociális Gondozó Közhasznú Társaság. Az Otthon rendelkezik a Megyei Közigazgatási Hivatal által kiadott végleges működési engedéllyel, a Vas Megyei Önkormányzattal kötött ellátási szerződéssel és a Területi Államháztartási Hivatallal kötött finanszírozási szerződés alapján állami normatív támogatást is kap.

Az Otthon 36(+7) lakóegységből áll, melyből 29 egyszemélyes, 7 kétszemélyes, ahol házaspárokat és testvérpárokat helyezünk el. Minden lakóegységben van fürdőszoba WC-vel és zuhanyozóval, előtér minikonyhával. 2003-ban a tetőtérben 7 lakóegység került kialakításra.

Körülötte szépen gondozott kert - ahol a lakók is ültetnek virágokat, gondozhatnak saját virágoskertet - és nagy park van.
 

Feladat, tevékenység
Az idősekről 18 fő gondoskodik, állandó nővérszolgálatot és rendszeres orvosi ellenőrzést biztosítunk. Munkánkat gyógytornász és is dietetikus segíti.

A lakók részére mentális és szabadidős programokat szervezünk, egészségügyi és kulturális szolgáltatásokat biztosítunk. Heti biblia óra, rendszeres kirándulások, ünnepnapok, búcsú, nőnapi megemlékezések színesítik életüket. Gyakran szervezünk énekkarok, énekesek, írók és zenészek részvételével előadóesteket, gyermek műsoros bemutatókat.

Az Otthonban keresztény szellemű közösség kialakítására törekszünk, de a lakók felvétele természetesen a vallási hovatartozás vizsgálata nélkül történik. Közösségi helyiségeink közül egyik leglátogatottabb a kápolna, ahol minden nap szentmise van.

Vas megyében a Szent Miklós Otthon az egyetlen nem állami, nem egyházi idősek otthona.


« Vissza az előző oldalra!

Vasegerszeg Községi Önkormányzat - Magyar