Aktuális közérdekű információk / Szabadtéri égetés szabályai

Szabadtéri égetés szabályai

2022.09.15.Szabadtéri égetés szabályai

A tüzek keletkezése, illetve azok továbbterjedése néhány egyszerű, de fegyelmezetten betartott óvintézkedéssel megelőzhető. Az elkerülhető balesetek két jellemző példája a nyílt lánggal végzett, vagy egyéb gyújtóforrás mellett megvalósuló tűzveszélyes tevékenység, illetve a szabadtéren a vegetációt (gabonatábla, tarló, erdő) érintő szándékos vagy felelőtlen tűzgyújtás.

Szabadtéri égetéssel, tűzgyújtással kapcsolatos tudnivalókról
Katasztrófavédelem

A szabadtéri égetéssel kapcsolatosan főszabály, hogy tilos szabadtéren égetni, kivéve ott, ahol azt jogszabály külön megengedi.

Háztartási hulladékot (műanyagot, gumit, stb.) égetni sem belterületen, sem külterületen nem szabad, még tüzelő- és fűtőberendezésben elégetni is TILOS!

Katasztrófavédelem

A szabadtéri tűzgyújtás szabályaival kapcsolatosan külön kell szólnunk a szabadtéri tűzgyújtásról, úgy mint a kerti grillezésről, bográcsozásról, valamint a szabadtéri égetésről, mint például a kerti hulladékok megsemmisítésének szigorú szabályairól.

Belterületen növényi hulladékot égetni csak abban az esetben lehet, ha van erre vonatkozó önkormányzati rendelet, és akkor is a rendeletben meghatározott időpontokban és feltételek mellett.« Vissza az előző oldalra!

Vasegerszeg Községi Önkormányzat - Magyar